woensdag, 23 maart 2016 00:00

Randy Kerstjes pakt onbedreigd de wintercup titel in de laatste wintercup trial.

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

In een gecombineerde wintercup en regio wedstrijd hadden we veel deelnemers verwacht in het Hendriksbos. Dat we niet naast onze schoenen liepen, bleek wel met 86 deelnemers. Hoppa, daar kan de KNMV nog een puntje aan zuigen.

Gelukkig konden we veel controleurs regelen, zodat we niet al te grote opstoppingen ontstonden. Wederom zijn we al onze vrijwilligers heel erg dankbaar voor de hulp in het afgelopen wintercup seizoen!!

Randy Kerstjes had 2 van de afgelopen 3 wedstrijd nog aan de stok met Alex van den Broek. Helaas was Alex er niet de laatste wedstrijd om het nog even spannend te maken. Randy reed een bekeken wedstrijd en kon met de titel naar huis. 2e was John van Veelen en 3e was aanstormend talent Ting Yueh Boezewinkel.

DSC 0765

Bij de A-klasse had ondertekende al 3 keer gewonnen. Daar was de winst al veilig gesteld. Maar winnen verveelt niet, daarom werd er nog een 4e bij aangeplakt. Vanzelf ging het niet. Als je vragen krijgt van ene Marco Reit of je de avond ervoor 'flink gezopen' hebt, weet je dat het er niet fraai uitziet! Lambert Polinder werd tweede. Victor de Rooy eindigde qua punten gelijk met Peter van Miltenburg. Peter was er de laatste wedstrijd niet bij, waarmee de prijs naar Victor ging.

Bij de rooien ging Roland van Vendeloo er met 3x winst met de titel vandoor. Één keertje moest hij het onderspit delven tegen Onno Fokkinga. Deze werd dan ook tweede in de eindstand. 3e werd Marcel Luijendijk.

In het blauwe spoor hadden we een grote wijziging aangebracht. Om het voor iedereen leuk en uitdagend te houden, hebben we bij de MC Nunspeet het C+ spoor bedacht. Dit met groot succes, aangezien de grote groep C-klasse rijders mooi verdeeld was en er zelfs strafpunten bij Stef v/d Sluis vielen.

In de C+ ging Herman Leunen jr. aardig aan de leiding, maar ik begreep dat ziekte, roet in het eten gooide en hij de laatste wedstrijd niet mee kon doen. Hans v/d Veen zag z'n kans schoon en ging er met 1e plaats vandoor. 2e werd Cees van Oudshoorn en 3e werd onze uitzetter/vliegende controleur (en onmisbaar voor de MC Nunspeet) Aalt v/d Dragt.

De 'gewone' C-klasse was een ware strijd tussen Stan Reit (jup, de zoon van...) en Dennis Boomgaards. Laatstgenoemde trok aan het kortste eind in de laatste wedstrijd en daarmee werd het eerste aanstormend talent van de familie Reit 1e. 2e dus Dennis en de 3e plek was voor Hans Heerema

 

Ook in de D-klasse was het spannend. Al zullen de deelnemers dat zelf niet zo ervaren hebben. Hans Kwakkenbos en Herman Leunen sr. maakten er een potje van. Gelijke stand na 4 wedstrijden, maar Herman won de laatste en werd daarmee 1e. Hans werd dus 2e. 3e was de enige dame die in de prijzen viel. Arletta Leeuwrik kon ook een beker ophalen.

 

Wij van de MC Nunspeet hebben weer genoten. Tot volgend jaar bij de wintercup!!

Lees 7933 keer Laatst aangepast op donderdag, 24 maart 2016 00:02
 
total.gifbrouwer.pngdekker.gifbece.gifag.gifvandijkmontage.gifwolf.gifhorst.pngburny.gifmaxipromo.gifandre.jpgrenselaar.gifxr.gifstandby.gifprobikes.gifkoot.gifbonestroo.gifmeewis.giftotal.gifbrouwer.pngdekker.gifbece.gifag.gifvandijkmontage.gifwolf.gifhorst.pngburny.gifmaxipromo.gifandre.jpgrenselaar.gifxr.gifstandby.gifprobikes.gifkoot.gifbonestroo.gifmeewis.gif