zondag, 13 oktober 2013 00:00

Informatie over cross bij MCN

Beoordeel dit item
(6 stemmen)

MCN Wintercross

Medio november beginnen wij met de eerste cross van ons seizoen. De laatste cross organiseren wij doorgaans in maart.
We organiseren in het seizoen 2017/2018 weer 4 open beker crosswedstrijden waaronder de welbekende Kerstcross. 

Aan het einde van elke wedstrijddag worden er bekers uitgereikt aan de beste 3 rijders van elke klasse.
Elke wedstrijd wordt verdeeld over 2 manches.

Tussen de manches door wordt de baan (deels) geschoven dus de baan ligt er meestal prima bij. Mocht het een keer voorkomen dat het dusdanig geregend heeft dat we de wedstrijd moeten afgelasten, dan kun je dit vinden op de 'Nieuwtjes' pagina. Wij laten dan 's vrijdagavonds weten of de wedstrijd doorgaat of niet. Toegang toeschouwers altijd gratis!

 

hulstKerstcrosshulst2

 

Ieder jaar organiseren wij rond de Kerst onze Kerstcross. Dit is de drukst-bezochte en -bezette wedstrijd van ons seizoen. Niet echt een verrassing daar het elk jaar weer een groot gezellig evenement is. Zo hebben we een stalletje waar je een broodje warme, gegrilde beenham kunt kopen. Tevens hebben we een stalletje waar je gratis oliebollen kunt halen. Meer dus dan alleen mooie wedstrijden deze dag! 

Inschrijving voor de wedstrijden

Het inschrijven doen wij via een online inschrijfformulier dat ongeveer twee weken voor de wedstrijd online staat op de Home pagina, onder het kopje 'Laatste Nieuws'. Het inschrijfformulier moet volledig worden ingevuld om jezelf om te kunnen voorinschrijven. Inschrijven kan altijd op de wedstrijddag zelf, maar wil je ervan verzekerd zijn dat je met jouw rijnummer kunt rijden, én om lange files bij de inschrijving op de wedstrijddag te voorkomen, werken wij met voorinschrijving.

Aanvangstijden, tarieven & klasses

MCN organiseert jaarlijks 5 wedstrijden: 5 open beker crosswedstrijden (waaronder de Kerstcross) en een DMX-wedstrijd (midden & oost). De aanvangstijden van al deze wedstrijden zijn gelijk: 08.00 uur inschrijven, 09.30 uur training. Leden betalen bij ons € 13,- voor deelname aan een wedstrijd, niet-leden € 15,-. Niet-leden zijn van harte welkom tijdens onze wedstrijden (mits in het bezit van een KNMV-licentie)!

Transponder

MC Nunspeet werkt alle wedstrijden met het transpondersysteem. Om geklasseerd te worden moet je dus een transponder hebben. Zonder transponder kom je niet in de uitslagen voor. Zorg er dus dat je er snel een in bezit hebt; wij verhuren geen transponders!

Wedstrijdindeling

De klasses waarin je je kunt inschrijven zijn (onder voorbehoud):

 • 65cc kleine wielen
 • 65cc grote wielen
 • 85cc kleine wielen
 • 85cc grote wielen
 • MX2 B
 • MX1 B
 • Veteranen
 • MX2 A
 • MX1 A

clubhuis crossbaanGestart wordt in de volgende volgorde (tevens onder voorbehoud):

 • 65cc kl. + gr.
 • 85cc kl. + gr.
 • MX2 B
 • MX1 B / Veteranen
 • MX1 & MX2 A
Lees 11822 keer Laatst aangepast op zaterdag, 11 november 2017 15:28

Komende evenementen

zaterdag
01
feb
Crossbaan Nunspeet
Categorie: Trial
Start: 10:00

Trial begint om 11.00 uur inschrijven vanaf 10 uur.

zaterdag
15
feb
Crossbaan Nunspeet
Categorie: Cross
Start: 15 feb, 2020 (hele dag)

Open beker vanaf 8 hek open inschrijven vanaf 8.30 uur.

zaterdag
07
mrt
Crossbaan Nunspeet
Categorie: Trial
Start: 10:00

Trial begint om 11.00 uur inschrijven vanaf 10 uur.

 
total.gifxr.gifhorst.pngmeewis.gifbece.gifwolf.gifandre.jpgdekker.gifvandijkmontage.gifburny.gifbonestroo.gifstandby.gifbrouwer.pngrenselaar.gifprobikes.gifag.gifkoot.gifmaxipromo.giftotal.gifxr.gifhorst.pngmeewis.gifbece.gifwolf.gifandre.jpgdekker.gifvandijkmontage.gifburny.gifbonestroo.gifstandby.gifbrouwer.pngrenselaar.gifprobikes.gifag.gifkoot.gifmaxipromo.gif