zaterdag, 24 augustus 2013 13:50

Historie van Motorclub Nunspeet

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Motorclub Nunspeet, hoe het allemaal begon...

Zoals wel vaker begon het allemaal met een enthousiast groepje jonge mensen.
Dit groepje op hun oude motoren, scheurde mid-eind jaren '60 hun rondjes op een baantje achter het Van Lienden Huis en dat heette dan motorcross. Met als voorwaarden dat de spatborden afgezaagd waren en de demper van de uitlaat gesloopt om nog meer gevoel van snelheid te geven. Op een dag vroeg boswachter Mezier of we niet iets verder de bos in konden gaan rijden vanwege het geluid en de vraag of er een vast aanspreekpunt kon komen. Dat gaf de doorslag tot het oprichten van M.C.N. in 1970 met als eerste voorzitter Arie de Haan. Er kwam een nieuwe baan die al snel een beruchte bocht kreeg genaamd de Hertenbocht. In de winter werd er ook getriald met uiteraard dezelfde oud dump motoren. Grote bochten en veel gezelligheid waren een must.

De club groeide door tot een vereniging die motorcross, trial, off-the-road en toer in zich had en zelfs een enkele wegracer.

Kantine cross

Erik van Maanen in volle glorie over de 'Jens heuvel' jaren '80

Na verloop van tijd heeft de club diverse voorzitters gekend, als eerste Arie de Haan toen Henk Borsboom, Andries van Geenen, Kees Ponsteen, Chris Dijkhuizen, Gerrit Mulder, Geert Hellendoorn, Dik van Engelen, Egbert van Zalk, Kees Ponsteen, Aalt Waterweg, Alfred Landmeter en de huidige voorzitter Egbert Pit.

In de tijd van Henk kwamen de grasbaan races in Vierhouten helemaal in trek.

Grasbaanrace '79Bij Andries kreeg de club zijn eerste statuten, Kees zette zich in voor toertochten en grasbaanraces maar ook voor de bouw van een eigen clubhuis.
Chris deed veel voor de trial en Gerrit realiseerde het clubhuis aan de Eikbosserweg.

Het verzamelpunt van de wekelijkse toerriten vanaf parkeerplaats van het VVV kantoor


Kampeer weekend beide foto's '79

Geert organiseerde veel off-the-road ritten, Dirk deed veel voor de cross en Egbert kreeg problemen met het A.P.V. of te wel; off-the-road verbod, maar regelde wel vergunningen voor twee ritten per jaar.

Co Versteeg trotseert de blubber tijdens een Off the Road rit in de jaren '80

Kees wist met een goed team de bovenregionale crossbaan te regelen en een jurygebouw te realiseren.
Aalt zette MCN in het grasbaan wereldje op de kaart door de ONK Grasbaan naar Nunspeet te halen.
Alfred zorgde ervoor dat al het opgebouwde in stand bleef en onze huidige voorzitter Egbert heeft met zijn delegatie o.a. gezorgd voor een Classic Demo in Nunspeet.

Al met al is er in de loop der jaren veel bereikt, zoals een flink aantal actieve leden in alle takken van de motorsport, twee clubhuizen en een eigen bovenregionale crossbaan met een eigen trialparcours en diverse nationale wedstrijden.
Voor Motorclub Nunspeet is dus toekomst genoeg !

Lees 5554 keer Laatst aangepast op dinsdag, 22 oktober 2013 10:49
 
bece.gifxr.gifburny.gifmaxipromo.gifandre.jpgtotal.gifbrouwer.pngprobikes.gifdekker.gifag.gifmeewis.gifvandijkmontage.gifhorst.pngrenselaar.gifstandby.gifkoot.gifbonestroo.gifwolf.gifbece.gifxr.gifburny.gifmaxipromo.gifandre.jpgtotal.gifbrouwer.pngprobikes.gifdekker.gifag.gifmeewis.gifvandijkmontage.gifhorst.pngrenselaar.gifstandby.gifkoot.gifbonestroo.gifwolf.gif