classic demo nunspeet

Klassieke racemotoren

Klassieke racemotoren

Tweejaarlijks, in de oneven jaren, doen op Hemelvaartsdag de straten van industrieterreinen Lepelingen I en II in Nunspeet dienst als circuit voor antieke motorfietsen. Vanaf 11.00 uur in de ochtend wordt het circuit gebruikt voor de training en ’s middags wordt van 13.00 uur tot 18.00 uur de “wedstrijd” verreden. De organisatie van de Classic Demo karakteriseert het evenement als een rijdend museum.

niet na 1972

De Classic Demo wordt georganiseerd door de Motorclub Nunspeet (MCN) in nauwe samenwerking met de Historisch Motorsport Vereniging (HMV). Er wordt gereden in verschillende klassen van 50 cc t/m 500 cc. Met daarbij ook een spectaculaire zijspanklasse.

Om het historisch karakter van deze races te garanderen mogen alleen motorfietsen van het bouwjaar 1965 en van daarvoor deelnemen. Voor de zijspan- en 50cc-klasse geldt: niet later dan 1972. Vele merken van weleer zullen aan de start verschijnen, zoals Kreidler, Eysink, DKW, BMW, Norton, Ducati, Triumpf en Matchless.

gratis toegang

Het publiek heeft gratis toegang tot dit unieke evenement. Langs de Marconiweg, waar ook start en finish zijn, hebben toeschouwers het beste zicht. Het rennerskwartier komt aan de Edisonweg. Ook daar is het publiek welkom om de klassieke machines te bewonderen en met de coureurs een woordje te wisselen.

activiteiten voor kinderen

Ook aan de kinderen wordt gedacht. Voor hen staat naast het horecaplein een 25m lange opblaasbare Mega Take-Outbaan opgesteld.

bereikbaarheid

De organisatoren moedigen het publiek aan vooral op de fiets te komen. Op verschillende plekken langs het circuit zijn fietsenstallingen gerealiseerd. Wie toch met de auto komt kan parkeren op Lepelingen II.

ClubTarieven & Licenties

Wil je weten welke tarieven we hanteren bij MC Nunspeet?

Aanmelden wedstrijden

Meedoen met aankomende wedstrijd? Houd het laatste nieuws in de gaten op de site daar verschijnt een link!

Contact Cross- & trialterrein

Telefoon

06 51 68 97 26