Motorclub nunspeet

Historie van de club

Motorclub Nunspeet, hoe het allemaal begon…

 Zoals wel vaker begon het allemaal met een enthousiast groepje jonge mensen. Dit groepje op hun oude motoren, scheurde vanaf halverwege de  jaren ’60 hun rondjes op een baantje achter het Van Lienden Huis en dat heette dan motorcross. Toen logische voorwaarden waren dat de spatborden afgezaagd en de demper van de uitlaat gesloopt moesten zijn om nog meer gevoel van snelheid te geven. Op een dag vroeg boswachter Mezier of we niet iets verder ‘de bos’ in konden gaan rijden vanwege het geluid en de vraag of er een vast aanspreekpunt kon komen. Dat gaf de doorslag tot het oprichten van MCN in 1970. Onze eerste voorzitter was Arie de Haan. Er kwam een nieuwe baan die al snel een beruchte bocht kreeg genaamd de Hertenbocht. In de winter werd er ook getriald met uiteraard dezelfde oude dumpmotoren. Grote bochten en veel gezelligheid waren een must.

De club groeide door tot een vereniging die motorcross, trial, off-the-road en toer in zich had en zelfs een enkele wegracer. Na verloop van tijd heeft de club diverse voorzitters gekend, na Arie de Haan kwamen Henk Borsboom, Andries van Geenen, Cees Ponsteen, Chris Dijkhuizen, Gerrit Mulder, Geert Hellendoorn, Dik van Engelen, Egbert van Zalk, Cees Ponsteen, Aalt Waterweg, Alfred Landmeter, Egbert Pit, Gert Drost en nu opnieuw Alfred Landmeter.

In de tijd van Henk kwamen de grasbaanraces in Vierhouten helemaal in trek. Bij Andries kreeg de club zijn eerste statuten, Cees zette zich in voor toertochten en grasbaanraces en ook voor de bouw van een eigen clubhuis. Chris deed veel voor de trial. Gerrit realiseerde het clubhuis aan de Eikbosserweg. Geert organiseerde veel off-the-road ritten, Dirk deed veel voor de cross en Egbert van Zalk kreeg problemen met het APV oftewel: een off-the-road-verbod, maar hij regelde wel vergunningen voor twee ritten per jaar. Halverwege de jaren ’90 lukte dat helaas niet meer en moest de club noodgedwongen stoppen met de OTR-ritten, die heel lucratief waren en flink geld opbrachten voor de instandhouding van de crossbaan. 

Cees wist met een goed team de boven-regionale crossbaan te regelen en een jurygebouw te realiseren. Aalt zette MCN in het grasbaanwereldje op de kaart door het Open ONK Grasbaan naar Nunspeet te halen. Alfred zorgde ervoor dat al het opgebouwde in stand bleef en Egbert Pit heeft er met zijn delegatie voor gezorgd dat de grond van het clubhuis volledig in ons eigendom kwam en de organisatie van de eerste Classic Demo in Nunspeet. Al die jaren was Gerrit Westerink de rode draad in trialcommissie (en nog steeds). 

Al met al is er in de loop der jaren veel bereikt, zoals een flink aantal actieve leden in alle takken van de motorsport, twee clubhuizen en een eigen boven-regionale crossbaan met een eigen trialparcours en diverse nationale wedstrijden. Er zijn veel toerrijders (zowel dames als heren) en vrijwel iedere zondag wordt er een mooie rit gereden. De crossbaan is tot december 2021 goedgekeurd als KNMV- en MON-baan. Voor Motorclub Nunspeet is er genoeg toekomst. 

bestuur mc nunspeet

Voorzitter

Penningmeester

Secretaris

algemeen Lid

algemeen Lid

algemeen Lid

algemeen Lid

Alfred Landmeter

Rob Zijlstra

Arno de Zwaan

Jennie Hagenbeek

André van der Horst

Open

Open

Aanspreekpunten Commissies

Crosscommissie

TrialcomMissie

Barcommissie

Erik Doorneweerd

Gerrit Westerink

Jasper van Dijk

ClubTarieven & Licenties

Wil je weten welke tarieven we hanteren bij MC Nunspeet?

Aanmelden wedstrijden

Meedoen met aankomende wedstrijd? Houd het laatste nieuws in de gaten op de site daar verschijnt een link!

Contact Cross- & trialterrein

Telefoon

06 51 68 97 26