Crossbaan

cross mcn nunspeet

Onze baan met z’n startveld van 65 meter en lengte van 1.480 meter is een uitdaging voor iedere crosser op welk niveau dan ook. Voor de jeugd hebben we een prachtige baan en zelfs voor de 50cc-rijders is er een minibaantje. Het zand wat in de loop der jaren behoorlijk van structuur veranderd is, kan nog steeds behoorlijk veel water hebben. We behoren dan ook tot 1 van de banen die het langst open is in regenachtige omstandigheden.

Van vroeger tot nu is er veel veranderd. De eisen worden hoger, de regels worden steeds meer aangescherpt. Het crossen zoals vroeger met de vrijwilligers die met het geldtrommeltje over het terrein liepen om 5 gulden te vangen, is veranderd. Tegenwoordig stop je voor de slagboom om je te melden met de geldige documenten.

Maar wat niet veranderde, is de passie voor de cross en trial op ons terrein. Daar zetten zich wekelijks vrijwilligers voor in om dit ook te behouden. De baan is in 2019 goedgekeurd als KNMV-/MON-baan tot december 2021. Wij zijn trots op ons circuit! 

Inschrijving voor de wedstrijden

Je kunt je voorinschrijven voor de wedstrijden via een online inschrijfformulier. Daarvoor moet je het formulier volledig invullen. Inschrijven kan altijd op de wedstrijddag zelf, maar wil je ervan verzekerd zijn dat je met jouw rijnummer kunt rijden, én om lange files bij de inschrijving op de wedstrijddag te voorkomen, werken wij bij voorkeur met voorinschrijving online.

aanvangstijden, tarieven en Licenties

MCN organiseert jaarlijks 5 crosswedstrijden: 5 open beker crosswedstrijden (waaronder de Kerstcross) en een DMX-wedstrijd (midden & oost). De aanvangstijden van alle wedstrijden zijn gelijk: 08.00 uur inschrijven, 09.30 uur training. Leden betalen bij ons € 15,- voor deelname aan een wedstrijd, niet-leden € 20,-. Niet-leden zijn van harte welkom tijdens onze wedstrijden (mits in het bezit van een KNMV-licentie)!

Wedstrijdindeling

  • 65cc kleine wielen
  • 65cc grote wielen
  • 85cc kleine wielen
  • 85cc grote wielen
  • Hobby/Veteranen 
  • 125cc
  • 250cc
  • 500cc

transpondersysteem

MC Nunspeet werkt alle wedstrijden met het transpondersysteem. Om geklasseerd te worden moet je dus een transponder hebben. Zonder transponder kom je niet in de uitslagen voor. Zorg er dus voor dat je er een in je bezit hebt. Let op, wij verhuren geen transponders.

uitslagen crosswedstrijden

De uitslagen zijn te vinden op My Laps.

MCN Cross-/trialterrein

algemeen aanspreekpunt 

Maritha Vis

06 51 68 97 26

ClubTarieven & Licenties

Wil je weten welke tarieven we hanteren bij MC Nunspeet?

Aanmelden wedstrijd

Meedoen met aankomende wedstrijd? Schrijf je dan hier in!

Contact Cross- & trialterrein

Telefoon

06 51 68 97 26