Namens het bestuur van MC Nunspeet:

Vanwege de richtlijnen van de overheid en de oproep van de burgemeester van Nunspeet aan sportverenigingen in verband met het Coronavirus (COVID19), heeft het bestuur van Motorclub Nunspeet besloten om het trial- en crossterrein en het clubhuis te sluiten tot 6 april (c.q. tot nader order).  

Wij hopen dat we misschien de mogelijkheid krijgen om op een later moment extra trainingstijd aan te bieden. Dat willen we in ieder geval proberen, maar hierover is nu nog niets te zeggen.

Dit betekent helaas dat het hek en het clubhuis gesloten is voor iedereen. 

Toelichting

Op donderdag 12 maart was het aantal besmettingen in Nederland in korte tijd opgelopen tot 614, 111 in één dag erbij. Het aantal zal snel toenemen. Het is een wereldwijde pandemie. Het RIVM verzocht iedereen om  evenementen waar 100 personen of meer aan meedoen, af te lasten. Aan iedereen is verzocht de reisbewegingen te beperken en thuis te blijven. Alle sportverenigingen in Nunspeet ontvingen de dringende oproep van burgemeester Van de Weerd om de activiteiten af te lasten. Ook heeft het KNMV aan alle clubs verzocht om, naast de wedstrijden, ook de trainingen af te lasten. 

Nu valt er al langere tijd veel regen in Nederland. Meerdere crossbanen in Nederland, België en Duitsland zijn gesloten. Maar in Nunspeet kan dan meestal nog wel worden gecrost. En trial is eigenlijk nooit een probleem, dat kan altijd wel doorgaan. Het gevolg daarvan is dat er personen uit verschillende delen van Nederland naar het crossterrein aan de Elspeterweg komen. En dat is nu, behalve het aantal personen, juist het probleem. De verspreiding van COVID-19 gebeurt vooral door het reizen van personen vanuit besmette gebieden.

Er zijn  vanwege COVID-19 meerdere crossbanen gesloten, waaronder ook circuit De Leemkuil van MC Volgas in Ermelo.

Dit heeft ons als bestuur tot het besluit gebracht om de baan inderdaad tot nader order te sluiten. En dat betekent dat wij meerdere personen teleur moeten stellen. We overleggen of het mogelijk is om dit jaar wat extra trainingsdagen in te lassen, al zal dat niet makkelijk zijn.

 

f